Qui som?

Som un col·lectiu transversal de bredenques i bredencs que des dels nostres respectius àmbits (salut, joventut, educació, entitats, comerç, gent gran, social i política) i alhora com a part de la comunitat, treballem en xarxa per la generació d’una cultura emocional al poble.

Al llarg de les darreres dècades hi ha hagut un canvi de mentalitat en la manera d’entendre el benestar de les persones. És evident que el benestar, més enllà dels aspectes purament materials o tangibles, també es deu en bona mesura al benestar emocional. Les emocions, aquelles grans desconegudes que ens fan estar tristos, angoixats, contents, eufòrics, ploraners… Les emocions són les reaccions a estímuls interns i externs, i molts de nosaltres ens pensem que són com són i no es poden controlar. Doncs la veritat és que sí que es poden controlar, a través de la intel·ligència emocional en concret i de la cultura emocional pública en general.

I aquest, ni més ni menys, és l’objectiu del projecte municipal “Breda Vila de Benestar.” Difondre la necessitat de treballar una cultura emocional per tal d’aprendre a gestionar les emocions i assolir majors nivells de benestar emocional, que ens aportarà més pau, tranquil·litat, paciència i resiliència durant el nostre dia a dia. 

Som un col·lectiu transversal de bredenques i bredencs que des dels nostres respectius àmbits comprenem la importància de treballar de manera comunitària la intel·ligència emocional i fer-la extensiva a tota la comunitat. En la totalitat dels àmbits del dia a dia ens enfrontem a situacions potencialment conflictives o creadores de situacions complexes: és de vital importància dotar-nos d’eines emocionals per ser conscients de la situació, regular les emocions que experimentem i generar una resposta d’acord a la nostra raó i no purament emocional o “en calent”. 

Som aquí per oferir eines emocionals al conjunt de la població bredenca i intentar fer el nostre dia a dia més amable, tranquil i emocionalment sa i equilibrat. Davant de la voràgine del món actual és més necessari que mai  que ens dotem d’eines emocionals eficaces i potents per convertir-nos en amos i no esclaus de les nostres emocions.

El futur emocional de la nostra comunitat està en joc, ens ajudes?

Missió

La nostra missió és fomentar la creació d’una cultura emocional pública.

Línia de treball

Acostar la intel·ligència emocional a les bredenques i bredencs a través de:

  • format online:
    • una web-blog amb contingut per a la lectura i reflexió
    • un perfil d’instagram des del que es difon el material del web-blog i es publiquen les convocatòries per als esdeveniments, així com tota mena de material interessant per al treball de la gestió emocional
  • format presencial (per a un futur post-covid19)
    • realització de dinàmiques i accions amb diversos col·lectius del municipi (joves, gent gran, infància, …)
    • trobades per a treballar accions en dates puntuals.

Breda Vila de Benestar

Som un col·lectiu transversal de bredenques i bredencs que des dels nostres respectius àmbits (salut, joventut, educació, entitats, comerç, gent gran, social i política) i alhora com a part de la comunitat, treballem en xarxa per la generació d’una cultura emocional al poble.